• NEXUS6
    #66
    Akkor most mi legyen? Amíg nincs tökéletes és tökéletesen biztonságos technológia hagyjuk abba a közlekedést en block? De akkor lehet, hogy:
    "Ha a te nézőpontod alapján működnénk, még mindig kb. a kőbalta szintjén lennénk, hiszen mi a fenének kutassunk, fejlesszünk akkor, ha rögtön az első próbálkozás nem lesz 100% tökéletes! Maradjunk a kőbaltánál, az már tuti. " ???;)

    Amúgy nem orosz, hanem baskír légitársaság gépe (orosz tagköztársaság persze), nem UPS hanem DHL, és nem Svájc, hanem Németország felett, de a hír igaz, mert épp svájci légiforgalmi irányítónál volt, amikor csattantak.
    Persze egy példa nem példa, ugye. Gondolom. Csak mert egyrészt ott van rahaedli légiszerencsétlenség, amiből rengeteget meghibásodás, meteorológiai helyzet, meg persze rengeteg igen, amit emberi tényező okozott.
    Meg ott van még rahedli szitu, amiről senki semmit nem tud, mert a meghibásodást, a bonyolult időjárási helyzetet a gépszemélyzet jól reagálta le, és pont emiatt nemkerül be az újságba, a wikire.


    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_accidents_and_incidents_involving_commercial_aircraft
    Ha megnézel 1-1 év légiszerencsétlenségeit, rögtön találsz olyan 1-2-t, aminél a személyzet nem tudta megoldani, de kűzdött, miközben a robotpilcsi feltette a kezét, kikapcsolt, mondjuk pitotcső eljegesedés miatt, és ezt valszeg más robot sem tudta volna megoldani, max előbb földbe viszi a gépet, mint az ember.

    Visszatérve a cikkhez, szerintem olyan technikát vársz el, ami soha nem volt, most sem jellemző, de a jövőben sem lesz, akár repülő, akár autó tekintetében. Nem lesz egyszercsak a teljes gépállomány lecserélve 5. szintű, autóra/repülőre, és pusztán csak gazdasági/pénzügyi okokból nem. Márpedig ha nem, akkor egy ilyen vegyes/bonyolult környezetben viszont lehet, hogy az ember továbbra is hatékonyabban eligazodik, még ha hibázik is, mint a robi.

    Szal én ugyan nem félek a robitól, pl liftet, meg a 4. metrót kötöttpályás úton elég jól elvezet, célhoz talál, de más környezetben még gondjaik vannak. Az embernek is, csak épp az ember fel van jogosítva, hogy autótvezessen önállóan, a robikocsi meg nincs.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.11.21. 16:09:27