• takysoft
    #13
    A Windows Mobile bukásának annyi oka van, amik önmagukban is földre nyomták volna... hogy csoda, hogy idáig túlélte. És ezek jellemzően nem külső okok, hanem elhibázott döntések.

    -Kötött rendszer, zárt fejlesztői bázis.
    Az Apple-nek összejött, de ugye ők voltak az elsők, és mire a Microsoft belépett a dologba, addigra az AppStore már vígan a legnagyobb volt. Arról már nem is beszélve, hogy addigra bőven volt Android is, ami ellenben nyílt rendszer, és bárki szabadon fejleszthet rá bármilyen licenc vagy díjfizetés nélkül...
    Abban az ökonómiában senki nem akart még fizetni is azért, hogy kiadja a szoftverét egy olyan pletformon, amit sneki se használ. A Google ingyenességgel és hatalmas supporttal nyomta meg a dolgot, és nekik ez bejött. A Play Store azóta világelső.

    -Kötött desing
    Megint... az Apple-nek bejött. De érdemes megemlítani, hogy ők JÓ designt választotak. Egy olyan felhasználói felületetet, ami az embereknek tetszett. Ami vérpistikének is jó, meg mr executive számára is teljesen élhető.
    Ismételten az Android a szabad vonalat választotta. Launcher, keyboard, dialer kb minden cserélhető bármi komolyabb probélma nélkül Play Store-ból. (de amúgy az alap vanilla droid design se rossz, bár embere válogatja... )
    Erre az MS: Csempék b+
    Nem szeretjük a kockákat. Van aki igen, de maradék 95% nagyon nem. Sőt a csilivili színtengert se nagyon. Piros-kék-zöld-lila-sárga... pofádba tol mindent. Nem szép. És főleg nem elegáns. És ami a legfontosabb: nem lehet átállítani. Nincs másik skin. Csak az ocsmány....

    -Funkciók hiánya.
    OTG: sose hallottak róla! MHL? ugyan már....
    a Windows 8 mobilos változatában még egy átkozott fájlkezelő se volt...
    letöltöttem térképeket egy térkép apphoz, és kiderült, hogy vagy importálom közvetlen letöltés után, vagy többé nem férek hozzá, mert nem látok bele a mappákba.

    Persze, megvoltak a maga előnyei. Alapvetően könnyen kezelhető rendszer (legalább is a 10-es). Stabil, és villámgyors.

    De az előbb említett okok miatt esélye se volt.

    Lett volna, ha ezeket nem baltázzák el. És ez nem ilyen hindsight dolog, ezt akkor is megmondta nekik mindenki, amikor belekezdtek, hogy ezt nem így kéne...