• kvp
    #8
    "Zsömlére hogy teszel rfid-t ?"

    Elore csomagolva a zsacskora. Egyebkent meg most barki hozzanyulhat az omlesztve kitett zsomlekhez, tehat kellene egy olyan megoldas ami lehetove teszi, hogy kivalasztom hany zsomlet kerek es becsomagolva kiadja. Mindezt ugy, hogy a helyi hajlekony ne fogdoshassa ossze kezzel benyulva az osszeset, meg ne dobhassak vissza folul a veletlen foldre esettett a vevok. A zacsko kaphat qr kodot (most is kell rarakni nyomtatott cimket sok boltban), vagy ha minden zsacskon van rfid tag, akkor az adagolo gep beleirja a tag-be a mennyiseget es az arukodot. Trivialis megoldas es sokkal tisztabb is.

    ps: Aki szeret csipesszel valogatni, annak lehet robotkaros halaszogepet is berakni a tartalyba, hogy joystick-kal mondhassa meg melyik tetszik neki. A lenyeg, hogy ne lehessen semmilyen modon kezzel belenyulni a taroloba.

    Off:
    "inkább az okos zoknit találják fel ne kelljen mindig párosítanom őket"
    Szinkodolt zokninak hivjak. Azt mar egy 10 evvel ezelotti lego robot is szetvalogatja neked. En szemely szerint azt csinalom, hogy egyszerre csak egyfajta zoknit hordok (ugyanaz a tipus, ugyanaz a meret) igy egy mosasbol barmelyik jo barmelyikhez. (nem is parositom, csak szaradas utan beontom oket a tipus szerinti helyukre, a kilyukadt peldanyokat kidobva) A lenyeg, hogy egy mosasba ne kerulhessen veletlenul se ket eltero tipus. (ha sokat vesz egyszerre az ember egyfajtabol, akkor eleg hosszu ido amire elkopnak annyira, hogy mar csak 1-2 kopottabb, de meg ep par jojjon ki beloluk, a trukk, hogy ha egy parnak csak az egyik fele megy szet, akkor csak fel par zoknival csokken az adott tipus keszlete)