• aLance
    #21
    Igen korrekt film volt szerintem. Megvolt az koncepció (történetszálak mixelése) ami itt-ott zseniálisan működött, itt-ott kevésbe, adott egy egyedi feelinget. A film nagy része feszes, baljós, tömény, natúr akció meg persze látvány. A jelenetek nagyszerűen megvoltak komponálva, gyakorlatilag végig odaszögezi az embert, zenéstül, mindenesetül.

    Szerintem nem kellett ide se vér, se otthonról hozott képeket szorongató, síró katonák - túl sok film erre játszik már rá a Ryan óta. Így is bemutatja a borzalmat, és a háborút, nagyon is profin. Nem volt sok értelme érzelgősködni, csak az értelmetlen kaszabolás, túlélés. Ez volt a háború! Mikor lelövik a spitfire társukat, fölösleges volt dühösnek lenni, sajnálkozni stb. ez van, megesik mindennap. Egy spitfire pilóta átlag életkora brutál alacsony volt, ide mindenki meghallni jött, nem volt ebben semmi extra - pont ettől volt durva világ.

    Ami igazából hiányzott ebből a filmből nekem, az egy kicsivel több sztori és párbeszéd. Ilyen tekintetben szerintem többet is ki lehetett volna hozni, több is volt ebben. Nincs olyan nagy bajnok, mint egy Ryan, de szerintem megér egy patront, ez egy másik film, máshogy működik. Nem pedig egy elkeseredett koppintás. Ha a mai színvonalat nézem, akkor viszont azt kell mondjam (sajnos), ritka az ilyen jó film.