• NEXUS6
    #15
    Igen Nolan tud hangulatot teremteni, ha ez egy sötét irracionális reménytelenség, akkor ezt bármelyik filmjében tudja prezentálni. Van még egy rendező aki hasonló képességekkel rendelkezik és látványos, nagy költségvetésű filmeket is hagytak neki régebben csinálni, ő Mel Gibson. ;)

    Mindketten hajlamosak az erőszakot, a fizikai, akár lelki szenvedést naturalisztikusan bemutatni. És habár lehet, hogy akarnak is vele valamit mondani, de sajnos nem igazán tudnak. Legalább is a faék egyszerűségű közhelyeken túllépve nem.

    Az Eredet pl nekem nagyon tetszett, ahogy az álom irracionális világát bemutatta, de a film egyik fő szálát alkotó apa-fiú konfliktust olyan szinten összecsapta, hogy többedszer végignézve szinte ciki, sőt rosszabb unalmas a film. Az IS-ről sincs nagy véleményem, mert igyekeztem elkerülni a spoileres kritikákat, de a "szeretet az univerzum legnagyobb ereje" mondat elég volt, hogy az első 10 percben leessen, hogy ki is szórakozik a kislánnyal a hálószobájában, így aztán következett 2 óra unalom.

    Ez a film is másfél óráig letaglózza a nézőt anélkül, hogy valamit tudna adni. A Saul fiára emlékeztet, ami erőteljesen prezentált egy lepusztult hangulatot, amibe aztán bele lehet magyarázni, hogy pl. ez a háború. Igen, és ez valakinek meglepetést jelent, és akart még valamit mondani a rendező? Ja nem, csak ennyi.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2017.07.29. 00:40:42