• kvp
    #2
    Viszont ugyanigy lehet altalanos kartyakat is kesziteni, amik tobb kartya funkcioit tudjak (esetleg masoljak le). Idealis esetben a tomegkozlekedes soran ossze lehet szedni a kozelben allok kartyait aztan megnezni, hogy mi hasznalhato belole.

    Hasonlo megoldas a proxy alapu fizetes is, amikor egy internetes linken keresztul masolja az egyik szemely a mellete allo kartyajat a paypass-os fizetesi terminalra vagy a beleptetorendszerre. Ha valaki kb. ugyanakkor es ugyanazon az utvonalon jar dolgozni, akkor viszonylag konnyu ezt meglepni beleptetorendszerek eseten is. Hatalmas elonye, hogy mivel proxy-rol van szo, ezert az ugrokodos kartyak eseten is megbizhatoan mukodik. (hasonlo modszerrel es egy faraday kalitkaval hamisithato a nyomkovetos bilincsek szamara a gps jel es kuldheto vissza a jeluk a lakasban hagyott kozpontra)

    Biztos ami biztos erdemes faraday kalitkas tarcaban tartani ezeket a kartyakat es csak azt az egyet elovenni amelyiket hasznalni akarjuk, mindezt ugy, hogy ne engedjunk kozben a kozelunkbe senkit.