• kvp
    #28
    PC alatt a legtobben a desktop szamitogepet ertik. Ez a tipus jellemzoen az irodakban (es a home office-okban) fordulhat elo a jovoben ahol van iroasztal amihez leulhetunk. Ellenben a lenovo tablet-nak hivja jopar erintokijelzos laptop-jat is, pedig a klasszikus ertelemben azok is pc-k.

    Ezzel szemben szerintem a PC a regi definicio szerint az ami szemelyi szamitogep, tehat jellemzoen ilyen egy okostelefon is. A lenovo csak arra jott ra, hogy az asztali gepek piaca nem nagyon fog bovulni a mostani zsugorodas utan, mivel varhatoan akinek nem kell iroasztalhoz valo munkaeszkoz, az nem vesz desktop gepet a jovoben. A desktop piac a mostani mobil atallas okozta zsugorodas utan pont annyira fog bovulni, amennyire a jovoben az irodai allasok szama noni fog. Az elolrejelzesek szerint az irodai allasok szama dramaian zsugorodni fog az automatizalas elterjedesevel. Ez egy rovid es hosszu tavon is zsugorodo piac, amit ugyan a lenovo varhatoan megtart, viszont keresnek valami bovulo piacot, ahol hosszu tavon is tudjak novelni a beveteluket.

    A hazibarkacs es markas vitahoz meg csak annyit, hogy amit cegeknek adnak el azok a gepek azert dragabbak mert nem csak szerviz jar hozzajuk, de jobb minosegu alkatreszek is kerulnek belejuk.