• cylontoaster
    #11
    Amit írsz igaz, de a konkrét esetben:
    Egy csoport ellopta a sérülékenységet, a titkot.
    Egy csoport, nem tudjuk hogy ugyanaz volt-e, kihasználta ezt a Wannacry-al.

    És amit kihagytam ezúttal: a MS kapott fülest (hiszen a véletlenekben nem hiszünk) és egy hónappal a sérülékenység publikálása előtt befoltozta a rést. Tehát amikor kijött a WC, akkor tudni lehetett, hogy az a sérülékenység már nem sokáig lesz kihasználható.
    (Legalábbis annyira nem, mint mondjuk 1 éve. Persze lesznek gépek amin 5 év múlva se lesz rajt a szükséges frissítés..)

    Tehát ha a korábban ismerték a sérülékenységet, akkor is belefér, hogy most látták hogy már nem érnek az infóval semmit, ezért jól odacsapnak, hogy valami haszna mégis legyen. Az oroszok ilyen logikával nem kizárhatóak (ahogy az amcsik se). A kérdés az, hogy mi a francnak tették volna? Én személy szerint ezért nem gondolom, hogy az oroszok műve, mert nem profitálnak belőle semmit.

    És nem konkrétan a WC esetén úgy van ahogy mondod, hülyék lesznek felfedni egy ilyen infót, inkább kihasználják. Egészen biztos, hogy most is van erre példa, ahogy természetesen a másik oldalon is.

    Tudtommal amúgy a Kaspersky találta a koreai egyezőséget a kódban. Ők azok akik értenek is hozzá, a politika meg az, aki a saját hazugságait hajtogatja :) Persze minden oldalon.