• nkmedve
    #47
    Itt szépen össze van foglalva, hogy mennyire stupid Trump kilépése az egyezményből:
    Link

    Simán felülbírálhatta volna az USA vállalásait az egyezményben, késleltethetett vagy akár megtagadhatott volna bármilyen kiadást, mindenféle szankciók nélkül. De nem, ki kellett lépni, mert ez hozza a nézettséget. Igy az USA beállt a sorba:
    - Nicaragua - nem írta alá, mert nem tetszett nekik, hogy az egyezmény semmilyen kötelezettségeket nem ír elő és szankciók sincsenek (közben pedig fényévekkel az USA előtt vannak a környezetvédelem összes területén)
    - Szíria - háborús zóna, no comment
    Mindenki más aláírta az egyezményt és kissebb nagyobb vállalásokra tett ígéretet, a saját lehetőségéhez mérten.

    Konklúzióként: Mint az összes többi, ez is csak egy kirakat-intézkedés egy halom hazugsággal összekötve ami csak arra jó, hogy Trump fanatikus hívei elégedetten csettintsenek, hogy mennyire kiszúrtak a "rendszerrel" és a világ többi részével. Az ilyen intézkedések miatt azt lehetne hinni, hogy az öreg csinál valamit, közben pedig csak elvonja a figyelmet az aktuális botrányairól (kb. egy 3. világ beli politikushoz hasonlóan) és további nevetség tárgyává teszi az USA-t.

    Lassan már tényleg erős szégyenérzet fog el amikor valaki megkérdezi, hogy mivel foglalkozom, és azt kell mondjam, hogy egy USA-beli cég alkalmazottja vagyok.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.06.05. 14:15:52