• Sequoyah
    #32
    Nem hiszunk a csodakban, ennyi. A tortenelemben nagyon keves pelda van arra (lehet 0, mert egy se jut eszembe), hogy egy technologiailag latvanyosan lemaradoban levo hatalom a semmibol hirtelen egy olyan dolgot huz elo, amivel lekorozi az eddigi vezeto allamokat. A hasonloknak mindig is voltak jol lathato jelei.
    Persze valoszinuleg minden hatalomnak vannak olyan fejlesztesei, amik egy lepessel a publikus elott jarnak. De ez az eroviszonyokon nem valtoztat, maximum hosszu tavon, sok, jol lathato lepesben.

    Tul sok filmet neztek, ahol az egyik fel vesztesre all, de aztan a titkos csodafegyverrel meglep mindenkit, es legyozi az erosebb ellenfelet. Sajnos a tortenelemben erre valos peldak nem nagyon vannak..

    Az pedig a konkret esetben nem rasszizmus, hogy sem a kinai kultura, sem a gazdasagi kornyezet nem tamogatja az innovaciot, hanem teny. Ha eltoltesz par evet koztuk munkakornyezetben, akkor te is rajossz.

    Az osszeeskuveselmeletekben pedig nem hiszunk addig, amig semmifele valos erv nem tamasztja ala. Es ilyet nem hallottunk meg az adott temaban, ha tudsz valamit, akkor halljuk.