• ostoros
    #65
    A koraszülött mentés elhanyagolható jelentőségű a gyermekbetegségekhez viszonyítva, különösen, hogy a világ nagyobb részén ma sincs koraszülött mentés. A védőoltások a döntő faktor, hidd el. Ezért is kell pofán baszni, és lehordani az oltás ellenes barmokat minden egyes alkalommal, ha ki merik nyitni a pofájukat.

    A világ nagy része bizony a harmadik világban él, mutassak pár népesedési statisztikát? Csak Ázsia lakossága majdnem 4 milliárd fő, ebből mondjuk fél Kínát és Japánt lehet kivenni, meg Dél-Koreát. Na de ha megnézzük a többit? És akkor jön még Afrika, Dél-Amerika, ugye. Ez már bőven több mint a világ fele, ami szerintem igazolja a 'nagyrésze' kifejezés használatát.

    A tech nem feltétlenül fejlődik. Hanem változik. Vannak olyan kritériumok amely alapján lehet fejlettebbnek nevezni, és vannak olyan kritériumok ami alapján pedig lehet fejletlenebbnek nevezni. És ezt is iparáganként szétbontva kell vizsgálni, nem lehet csak úgy ráhúzni mindenre, hogy fejlődik. Mert az informatika nagyon terjed, az igaz, de vannak olyan ipari területek, amelyek évtizedek óta nem mutatnak jelentős változást.

    "A tech/tudás viszont nem állapot, mert megmarad a régebbi is (inkább halmaz). "
    Ha megmarad. Akár el is veszhet. Vagy nem használjuk többé, és feledésbe merül.