• cylontoaster
    #22
    Félreértettél, kivételnek azt neveztem akinek mázlija van. Kétlem hogy ebbe egy fogyatékos beletartozik.. Ellenben egy olyan, aki eleve gazdag családba születik, és ott nem is csinál semmit, azaz képességei/hozzáállása/akármi alapján ha átlagnak születik, akkor semmire sem jut.

    Ha a fogyatékosok belterjes csoportot alkotnak, akkor az evolúcióhoz innentől nincs köze. Az hogy az ellátásuk gazdaságilag problémás, az totál más kérdés. De a "hibás" gén nem fog elterjedni.

    A nálunk lévő segélyezési rendszer mennyire globális? Az hogy nálunk mi van, az nem igazán releváns. Egyébként pont egy ilyen alsó osztály az, ahol a fogyatékosokat kiszelektálják.

    Az meg hogy afrikában nő a szaporulat, és segélyből élnek, mennyire befolyásolja más országok génállományát? Pont annyira mint a hazai alsóbb szintek. És ugyanúgy igaz ott is, hogy ha fogyatékos, akkor könnyebben kiszelektálódik, mint egy fejlettebb közösség ugyanilyen fogyatékossággal rendelkező tagja.

    Egyszerűen a két ellenérv amit hoztál egyszerre nem cáfolhat..

    És akkor még nem néztük azt, hogy a világ dolgainak működésére mennyi hatása van egy afrikainak, ahol szerinted nem működik a szelekció. Mert nem csak a darabszám számít. Ha történik valami, és például megszűnik ez a segélyezési rendszer, akkor meglehetősen drasztikusan megváltoznak a számok a szegényebb részeken, míg máshol nem. Ezek a rétegek kiszolgáltatottak, tehát a változásokra nézve nem rugalmasak, míg a felsőbb, hatalommal inkább rendelkező szintek rugalmasak.

    A segélyezés egyébként sem egy túl régóra létező dolog, evolúciós folyamatról ne beszéljünk már ekkora időtávokon..
    Amit itt érdemes felhozni az max az orvostudomány és az hogy nem kell tudnia mindenkinek vadászni meg elfutni a hév elől.

    Szerk: gforce: valóban nem írtál ilyet, figyelmetlenül olvastam és esélyesen összemostam Nexus mondandójával amit írtál. Ez így simán csak gyógyítás. Ha valaki nagyon akar, ebben is találhat erkölcsi aggályokat, de lényegesen jobban kell akarni :)
    Utoljára szerkesztette: cylontoaster, 2017.02.17. 15:35:07