• nkmedve
    #15
    Ezzel valamilyen szinten egyetértek, mindig is hülyeségnek tartottam a nagy "land of the free", "american dream", stb. frázisok puffogtatását.
    Nekem főként az optimizmusuk és nyitottságuk jött be régen, az viszont már teljesen eltűnt és átvette a helyét a paranoja és egy félelmetes méretű düh a társadalomban. Úgy tűnik, hogy 9/11-nél volt egy hatalmas törés, ami óta nem találtak magukra.

    Obama beiktatásakor volt egy kis remény, hogy talán visszajöhet valami a Bush előtti békésebb, optimistább időkből, és kicsit talán helyrepattanhat a társadalom, de sajnos ez nem igy történt. Aztán Trump félelemre, pesszimizmusra épitett győzelme számomra végleg bebizonyitotta, hogy nem lehet sok jóra számitani a közeljövőre nézve, az a nagy optimizmusuk és nyitottságuk ami régebben szimpatikussá tette őket számomra, talán végleg elveszett.

    #14 asgh:
    Igen, tudom, hogy a beutazás nagyon szivatós tud lenni arrafele és ez már egy ideje igy van. Ezért is nem gondolkoztam régebben el hogy oda utazzak, csak mostanában merült fel komolyabban az ötlet. Trumppal kapcsolatban két dolgot emlitenék:
    - jelenleg nagy a bizonytalanság, nem lehet tudni, hogy Trump és Bannon pillanatnyi elmezavarukban milyen intézkedéseket hozhatnak a közeljövőben nemzetbiztonság cimszó alatt. Szerintem különösen veszélyes a helyzet jelenleg, mivel a muszlim tiltás felfüggesztésével Trump sarokba lett szoritva, nem lehet tudni milyen módon fog megint támadni (bár szerintem Bannon veszélyesebb, neki megvan a magához való esze).
    - ahogy fennebb irtam, számomra Trump megválasztása megmutatta, hogy egyszerűen nem érdemes arrafele utazni egyelőre, mivel nagy bajok vannak a társadalomban (nevezhetnénk mondjuk civil hidegháborúnak is). Nem azt mondom hogy soha nem kerül teritékre a dolog megint, de egyelőre jelentősen lecsúszott az USA utazás a bakancslistán.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2017.02.16. 14:16:15