• asgh
    #14
    A beutazás Trumptól függetlenül is mindig szívózással járt az USA-ba.
    Volt olyan, hogy a csávó 25 éve lakott az USA-ban, volt zöld kártyája, háza, autója, gyerekei, unokái, minden. Aztán egy mexikói nyaralásból hazafelé egyszerűen nem engedték vissza, mert hogy köztörvényes bűncselekményt követett el az USA területén és mivel nem USA állampolgár, végérvényesen kiutasítják az országból.
    Mint kiderült 10 évvel azelőtt beidézték tanunak egy közlekedési ügyben a bíróságra, de mivel közben más államba költözött, nem tudták kikészbesíteni az idézést, így automatikusan körözést adtak ki ellene. Ez volt a bűne.
    Mivel az Immigration Office egy egyszerű ügyet is kb. fél év alatt bírál el, a fellebbezés pedig évekig tart, egy szimpla félreértés miatt gyakorlatilag fel kellett adnia az addigi életét, ráadásul az összes pénze elment ügyvédre.
    Ami a legviccesebb, hogy az Immigration Office kritikán aluli működését pont az illegális bevándorlók tudják a legjobban kihasználni. Aki ugyanis már bent van, az addig legálisan tartózkodik az USA területén, amíg az ügye folyamatban van, ha tehát beadsz bármilyen kérelmet, addig nem toloncolhatnak ki, amíg az ügyedet le nem zárták. Persze nem dolgozhatsz legálisan, így aztán ott marad a nyakukon több millió mexikói legális munka nélkül és semmit sem tudnak tenni ellenük.

    Na most ebben a sztoriban nem is az az érdekes, hogy az állami hivatalok abszurd módon szivatják a saját állampolgáraikat, mert az ilyen esetek _minden_ állami hivatalnál mondhatni a normális ügymenet szerves részét képezik.
    Az USA esetében csak azért említésre méltó a sztori, mert az USA-ban előszeretettel mutogatnak kifelé és használnak kettős mércét más országokkal szemben. (A világ egyik leg-környezetszennyezőbb országában a brazil esőerdőkért aggódnak, stb.)

    Utoljára szerkesztette: asgh, 2017.02.16. 13:04:07