• takysoft
    #14
    semmiképp, esetleg paradoxon. (az oximoron mást jelent)

    A hype amúgy nem feltétlen jó. Saját példámon okulok ezzel... sok játékot vártam tűnök ülve, és csalódtam nagyokat... (far cry primal, deus ex mandink divided)
    Pedig nem voltak rossz játékok, csak nem nőttek fel ahhoz, ami vártam.

    Volt, amitől meg nem vártam sokat, és mégis elképesztő jó lett (Assassin's Creed Syndicate)

    De igen.. volt olyan játék is, amitől nagyon sokat várt, nagyon rákészültem, és nagyon vártam, és játszottam vele, és ATYAÚRISTEN mennyire hozta azt, amit vártam tőle, és mennyivel többet is annál (Portal 2, Witcher 3)

    A hype-hoz fel lehet nőni. Ki lehet adni olyan játékot, aminek kimagasló minősége volt, és még az is elcsodálkozik rajta, aki évek óta várja.
    Egy minőségi iparosmunka ehhez nem elég. Egy "kötelező folytatás" kevés.
    Egy műalkotás kell. Egy mestermű.
    De lehetséges. Gondos odafigyeléssel, szívvel és lélekkel megy folytatás sokadik része is lehet kimagaslóan jó játék. (lásd az említett AC Syndicate pl... )

    A hype jelentése "alaptalan felhajtás". Hol a kiadó/fejlesztő generálja, hogy a rajongók, de a lényeg, hogy alaptalan.
    Alaptalan, mert nincs rá bizonyíték, hogy a termék jó lesz. Sőt, az esetek túlnyomó többségében ez nincs is így (hajjaj, No Man's Sky, Destiny, vagy kb bármelyik peter molyneux játék...)

    De azért ne felejtsük el, hogy a GTA5 előtt is volt ám hype :D Az pedig teljesített. De még hogy... a mai napig első a steam eladásokban.
    Onnét lehet tudni, hogy egy játék igazán sikeres, hogy steamen megelőzi a GTA5-öt 1-2 hétre... majd a GTA5 visszaáll az első helyre...