• Cat #4
    Meg is magyaráztad miért nem számítana semmit, ha "a hidegháború végével úgy dönt, elég a fegyverkezésből, költsük azt a pénzt a tudományokra, kutatásra."

    Szerintem tökéletesen látható mi lenne: nézd meg a fejletlen társadalmakat, melyek megkapták a nyugati világ fejlett eszközeit. Az indiaiaknak van atomfegyverük, tengeralattjárójuk, mégis az utcára szarnak. Az afrikaiaknak van mobiltelefonjuk, internetük, mégis ugyanolyan törzsi társadalmakban élnek, mint előtte.

    A technikai fejlődést fel lehet gyorsítani, a társadalmit nem. A gondolkodásmód megváltozásához évtizedek kellenek, generációknak kell kihalniuk, hogy ne ugyanazok legyenek hatalmon, mint korábban. Én egyébként látok fejlődést, nézd meg pl. a pedofilia és a nemi erőszak milyen szinten vállalhatatlanná vált. Rengeteg '60-'70-es évekbeli eset kerül mostanában napvilágra, legyen az az angol foci, vagy éppen az amerikai papi esetek. Ma már indiában is tömegtüntetések vannak a nemi erőszak miatt - ilyen egy évtizede elképzelhetetlen volt.