• duke
    #80
    " A mai emberekre meg rohadtul nem az a jellemző, hogy tudnak és szeretnek várni. A szenzorok pedig majd folyamatos karbantartást igényelnek akár túlméretezett akár nem."

    Ezt igy latatlanban nem lehet kijenteni, hogy egy egyenlore ismeretlen szerkezetek milyen karbantartast ellenorzest, igenyelnek majd. Es miert is lenne az baj, ha idonkent, ellenorizni kene par dolgot ? A mostani autokat, folleg a belsoegesu motor miatt gyakorlatilag hetente javitani kell, es fel evente, kis tulzassal ujja kell epiteni(mar mint a motort). Raadasul ez az ellenorzes a robotjarmuveknel valoszinuleg ugy fog torteni, hogy fogja magat az auto, es arra alkalmas idopontban elmegy a szakszervizbe, es a tulajnak semmi dolga nem lesz ezzel.
    Azt biztossan kilehet jelenteni, hogy a kritikus fontosagu szenzorok, erzekelok ugy lesznek megtervezve, hogy bolondbiztossak lesznek, es karbantartas mentessek. Azon nem mulhat a biztonsag, hogy valaki mondjuk 20 evig elmulasztja a karbantartast.
    Az pedig hogy robottaxik lesznek, vagy mindenkinek sajat autoja, meg a kutya is a sajat jarmuvevel fog, a kozeli kutyafutatora menni, azt majd bonyolult tarsadalmi, egyenlore felmerhetetlen igenyek fogjak eldonteni. Lehet hogy lesz mind a ketto, de lehet hogy ez 10 evente a kor divatja szerint valtozni fog, es lehet, hogy olyan harmadik fele hasznalati mod lesz, amit most meg a legmereszebb almainkban sem tudunk elkepzelni, mert meg nem letezik az a tarsadalmi igeny, amire az lesz egy megoldas.
    Utoljára szerkesztette: duke, 2016.09.08. 20:05:35