• NEXUS6
    #49
    Namost a helyzet azért érdekes, mert ha valóban csak hisztéria keltés az egész, akkor tényleg tök mindegy, hogy mifaszt csinálunk, vagy épp nem csinálunk, mert nem változtat a dolgon. Ha néhány technológiát még is bevezetünk, akkor csak nyertünk rajta. Átvágtak bennünket, ott egye meg a fene! Mert a mosóporreklámnál meg nem vágnak át naponta 20X!?

    Azonban a helyzet bonyolultabbnak tűnik. Ha megnézzük az elmúlt félmillió év klímájáról árulkodó jégmintákat, akkor azt látjuk, hogy a kb 100 000 éves ciklusidejű hideg/meleg időszakok sorában az eljegesedésnek már vagy 5 ezer éve el kellet volna kezdődnie, csak mert ilyen hosszú meleg időszak, minnt a mostani nem volt ez alatt a fél millió év alatt! Ezért is óbégattak a 70-es években a klimatológusok, hogy 2000-re itt a jégkorszak.

    Szóval a kédés eleve ott kezdődik, hogy mia fax van, de nem most a XX. szd-ban, hanem gyak évezredek óta a klímával, hogy ez nem következett be? Persze ha elkezdődött volna a lehűlés, akkor az olyan hülyeség, hogy technikai civilizáció, meg történelem eleve nem létezett volna. Csak mert pl. 200ppm CO2-nél olyan alacsonyak a terméshozamok, hogy a mezőgazdaság mint olyan kilőve, márpedig hoszú 10 000 évek után 12 ezer évvel ezelött, a jégkorszak végén ugrott fel kb 280 ppm-ig, ami lehetővé tette a földművelést. Aztán ugye km vastag jégtakarón is nehéz földet művelni, ja meg máshol meg sivatagok vannak, mert a klíma is szárazabb. Még az esőerdők is töredék nagyságúak az eljegesedés idején. Akkoriban nem azért nem volt sok ember, mert szar volt az orvostudomány, hanem mert a Föld annyit tudott eltartani, de nem csak embert, akármit!