• Tetsuo
    #12
    Tudod, az emberek rendelkeznek információkkal bizonyos dolgokkal kapcsolatban, amik vagy igazak vagy hamisak; ezeket felhasználva beszélgetnek pl. fórumokon.
    Az információk nagyon nagy hányadát valakitől, valahonnan csak hallották vagy olvasták. Beszélgetnek az ókorról, Churchillről, zulukról, a Tádzs Mahalról, Bugatti Veyronról, a Déli-sarkról... a legtöbb ember ezeket soha nem tapasztalja testközelből, ahogy a fizikai (és egyéb tárgyak) ismereteit sem ellenőrzi maga.
    Természetesen valakinek jóval több gyűjtött ismerete van, utánajár dolgoknak; míg valaki naivabb, valaki forráskritikusabb, valaki észrevesz összefüggéseket, valaki nem, valaki fantáziál róluk stb... de a kiindulás az, amit írtam.
    A beszélgetések vagy viták pedig - optimális esetben - tisztázzák az összevetett információk helyességét és komplexebb képet alakítanak ki az adott témáról a vitapartnerekben.

    Konkrétan itt ha valakinek van egy kijelzője, amiatt talán elfogult is lehetne, ami tinédzsereknél pl. gyakran fennáll amellett, hogy egy laikus nem is tudná mindig pontosan értékelni a látottakat.
    Ráadásul egy darab kijelzőből vonna le messzemenő következtetéseket. Nexus6 legalább egy kezdetleges (többelemű) statisztikára utalt. Az internet tele van a technológiát érintő információkkal, igazzal, hamissal és elavulttal egyaránt. Könyvekben, tévéműsorokban, adott boltokban, no meg a reklámokban is egyre népszerűbb a téma stb.
    Tehát rosszul érveltél, egyáltalán nem kell ilyen kijelzővel rendelkeznünk ahhoz, hogy beszélhessünk róla, akár kritizálva.
    A lényeg inkább az lenne, hogy megbízható és friss információkat gyűjtsünk az OLED-tévé technológiáról. Szerintem ilyet sem nehéz találni az interneten. A felmerült hibák angol (vagy dél-koreai) kulcsszavaira kell rákeresni, majd a szakmai(nak tűnő) oldalakon kutakodni, reklámmentes tanulmányokat illetve azok értékelését olvasgatni, a személyek megbízhatóságát vizsgálni stb. de elsőre - felületesen átfutva - megállapíthatjuk, hogy annak ellenére, hogy sok cikk foglalkozik az OLED hibáival, "még" nem sok a vásárlói, felhasználói panasz van tévék esetén képek beégésére. Ennek több oka lehet.
    Az LG magabiztossága és agresszív marketingje is arra enged következtetni (csak óvatosan :-) ) hogy valószínűleg már nincs efféle gond az OLED-del - de ez így a fentiekhez képest gyenge információ. Sajnos még senki nem jött igazán friss és szakmai eredményekkel; te, én vagy a többiek sem. ;-)