• nkmedve
    #44
    Én Romániában élek, ahol ha minden korlátozást betartasz akkor soha nem érsz el az uticélodra, mivel nagyon katasztrófális az úthálózat, és rengeteg a 30-50-es korlátozás. Itt nincs autópálya, minden főút átmegy egy halom településen, és sok helyen a település végét jelző tábla az utolsó háztól akár egy kilóméterre is lehet (már rég kint vagy a településből de még 50-es korlátozás van). Van ahol van értelme, és be is tartom, de van ahol csak simán valaki kirakta a 30-as táblát néhány évtizede és azóta senki nem vizsgálta felül az adott útszakaszt.
    A másik dolog, hogy nagyon sok helyen a 30-as, 50-es korlátozást kaminok miatt rakják ki mert amig magasabb korlát volt addig omlottak meg a házak az út szélén (ismerek embereket akik ilyen településeken élnek). Persze ilyen helyeken nem raknak különböző korlátozást kissebb járművekre, mert minek, mindenkinek ugyan annyi és kész.
    Maradjunk annyiban, hogy akiknek a feladatuk hogy meghatározzák az adott útszakaszon megengedhető sebességet azok nyilvánvalóan nincsenek mindig a helyzet magaslatán.

    Ahogy már irtam, ott megyek gyorsabban ahol lehet, ahol jól belátható az út, nincs gyalogátjáró, nincsenek kereszteződések, és nincs forgalom (a forgalomba beletartozik a részeg biciklis/gyalogos is). Ez vonatkozik településre és azon kivülre is.
    Mellesleg külföldön ahol lehet haladni szabályos sebességgel is, ott én is 90%-ban betartom a korlátot.

    Mindentől eltekintve tudom, hogy nem közlekedek szabályosan, ha a rendőr megcsip akkor mosolygok neki és szó nélkül kifizetem a büntetést.
    Utoljára szerkesztette: nkmedve, 2016.06.07. 11:59:30