• kvp
    #7
    A cikk csak arrol ir, hogy csak kismertekben javit az orszag gazdasagan a sok startup mert bovites helyett eladjak oket. (kb mintha a facebookot meg az elejen eladtak volna a microsoftnak) A jelenseg fo oka ugy nez ki hogy az USAval ellentetben az izraeli gazdasag tul gyenge es nepszerutlen egy vilagceg felfuttatasahoz.

    Most a politikai rendszert es a megszallt teruleteken elo, allampolgarsaggal nem rendelkezo lakossagot hagyjuk, az katonai es humanitarius kerdes nem gazdasagi. A foldet nem akarjak odaadni, de a rajta eloket sem merik kiirtani. Ez igy patthelyzet mint nallunk a hatranyos helyzetu kisebbsegek problemaja. Viszont az adott gazdasag teljesitmenyet kozvetlen nem befolyasolja bar a kulfoldi megitelest es befektetoi kedvet rontja az osszes potencialis valsagforras.

    Egy startup csak akkor lehet KKV-bol rendes nagy ceg ha erre az adott orszagban van modja tisztan tokebevonassal. Ilyen orszag jelenleg csak az USA es Kina igy minden mashol alapitott ceget vagy eladnak vagy atvisznek a fenti ket orszagba.