• hunscripter
    #10
    Régen összeraktam egy frankó kis gépet magamnak, jó alaplapot választottam, amikor már kezdett érződni, hogy gyengécske (xp-win7 váltás) vettem bele extra ramot, lementek a 4 magos procik ára és használtan olcsón vettem bele egy Q9550-et , meg kicseréltem a VGA-t, SDD az OS-nek. Ha ugyanezt a teljesítményt akartam volna amikor összerakom az eredeti gépemet, akkor minimum tripla annyit kellett volna ráköltenek mint így darabokban.
    Most raktam össze magamnak egy új gépet, ráköltöttem 80ezret , belement a régiből a VGA, az SSD, ház , táp, tehát csak alaplap + procicsere meg egy jó hűtő, idővel veszek bele extra ramot és talán egy jobb VGA-t.

    A nagyobb cégek ahol gépparkok vannak, betankoltak rengeteg 2 magos 775-ből, idővel ha kell pakolnak bele ramot , esetleg ha megteheti a cég SSD-t, addig bőven elég lesz irodai munkára meg pötyögésre míg ki nem hal a Win7 (2020).

    Mi a fenéért kéne évente vagy kétévente új generációs cuccot venni vagy a réginél egy fokkal újabbat, ha ugyanúgy kiszolgálja az embert és mondjuk nem 4K-s anyagokat vág(?)!