• end3
    #34
    Folyamatosan mondom mindenütt: A reklám- és script-blokkolók nelkülözhetetlen velejárói az internetet elárasztó, vírus-trójai-cryptolocker-variáns "özönnek". Aki nem használ, veszélyezteti adatait és a vele egy hálózaton lévők adatait is, + még esetleg egy pendrájvon vagy mobileszközön keresztül a munkáltatója adatait is.

    Totális veszélyforrás!!! Tehát a kiadóknak nem ez ellen kell küzdeni, hanem a reklámközlés módjain kell változtatnia.

    1./ Az a reklám, ami az oldal kódjában, azzal azonos domain felhasználásával kerül be, ritkán szűretik ki. (Magam használok mindenféle blokkert, de az elmúlt 10 évben egyetlen oldalon lévő keretes, ilyen hírdetést szűrtem ki manuálisan, mert idegesítően villogott és naponta adta tudtomra ugyanazt, - a reklám már hatott, megjegyeztem egy életre.)

    2./ az addon szerverekről reklámok belinkelése többszörösére növeli a veszélyt a vírusfertőzésekre. Ezt a módot, bármilyen kényelmes is, el kell felejteni. Mindet kiszűröm, legtöbbet már "hosts-fájl" szinten is. Javaslom is mindenkinek. (Komplett tartományokat is, a biztonság érdekében. - Ugye az mindekinek "megvan", hogy a kiberbűnözésből élők gyakran az addon szerverek lefertőzésével, ill. a domain-jeik megvásárlásával, majd "legális" feltöltésekkel terjesztik a fertőző kódokat.)