• Skylake
    #5
    Egyetértek azzal amit írtál. A jelenlegi adatgyűjtési, kriminalisztikai technológiák színvonalán ez így működik. És igen, nyilván nem lehet ennyi embert börtönbe nyomni, mert tüntettek ,vagy bármi mást tettek, ami az adott hatalomnak nem tetszik.

    Azonban ez egy későbbi állapot. Felszalámizhatóság és proaktivitás. Egyes egyének, és egyének kisebb csoportjai által mutatott aktivitás korai felismerése és ez által szankcionálhatóvá tétele. Bent tartani a rendszerben, már akkor, amikor még éppen csak fontolgatja, hogy neki nem tetszik a rendszer. Ez az, amiben ezek a technológiák segíthetik ezeket a represszív rezsimeket igencsak nagymértékben. Digitális technológákon alapuló szalámitaktika, egyénre irányítva. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Szal%C3%A1mitaktika )

    És ekkor senki sem fog tudni odagyűlni, mert már régen mindenki szankcionálva lesz, aki odagyűlhetne, azaz, aki a jelenlegi adatgyűjtési és kriminalisztikai technológiai színvonal (plusz un. szabadságjogok érvényesítésével) ma odagyűlhet. Tök mindegy, hogy szónok, vagy sima tüntető. Erre gondoltam.