• Wootan
    #19
    "Persze azért is nem sikerült bekapcsolt automatikával se az első pilótának. Az, hogy Luke akkor sikeresen lőtt, és Vader se tudta kilőni az annak köszönhető, hogy vele volt az eró. Az hogy Vadert Solo lőtte ki az utolsó pillanatban mellékes. Kylonak is volt egy komoly sebesülése az is csak egy körülmény."

    Mert a bekapcsolt automatika semmit nem jelentett. Az eligazításon mondta is az egyik pilóta, hogy lehetetlen abban a formában kilőni a halálcsillagot.

    De nem ez volt a lényeg, hanem hogy egy másik filmből idézzek, a "tégla nem üt vissza". Még ERŐ szempontjából is más egy lukba belelőni zavaró tényezők nélkül, és más lenyomni egy képzett harcost.

    Kylo meg azért annyira nem volt sérült, különben hogy harcolt volna. Sokan jönnek azzal, hogy azért kapott ki, mert meglőtték. Kár hogy normál esetben ha nem akarnak rámenni a hatásvadászatra, meg a kötelezően letudandó kardozásra, akkor Kylo simán összezúzta volna mindkettőt az erővel. Lásd, a csajt kapásból úgy odaverte a fához hogy el is ájult, az exrohamosztagos meg semmiféle akadályt nem kellett volna hogy okozzon neki.