• Paddy
    #11
    Mielőtt valaki leolt, közlöm, hogy moziban néztem meg a filmet, ennyi tisztelet járt az alkotók próbálkozásáért.

    Néhány mondattal megindokolnám, hogy miért is lett gyenge a film.
    A következő sorokat aki nem látta a filmet az ne olvassa el:
    spolier line-spoiler line-spoiler line-spoiler line-spoiler line-spoiler line-spoiler line!!!!!!!!

    -A forgató könyvet hiába három ember pakolta össze még is borzalmasra tudták összeeszkábálni. Értem én, hogy a Disney lépte nyomon beleugatott, de az eredmény fos lett.
    -A film közbeni vágások néha hihetetlenül amatőrnek és bosszantóan zavarónak néznek ki.
    -Aki néhány jelenetben kitett magáért az a fényképész, de a szereposztásért felelős emberek ugyan ezt nem mondhatják el magukról.
    -Kiló Ren szerepére Adam Driver a lehető legrosszabb húzás volt. Egyszerűen az arca semmilyen gonoszságot nem tud visszaadni. Ilyen kölyök pofival inkább valami tinisorozatba való, ahol valamilyen bigott jó karaktert játszik. A karakterét pedig nem sikerült kidolgozni, egyszerűen sehol nincs az előző részek akármilyen karaktereihez képest. Arról nem is beszélve, hogy az a rohadt nagy orra tuti, hogy csak gondos tervezés után fért bele a sisakba.
    -Gwendoline Christie viszont kellemes meglepetést okozott Captain Phasma szerepében. Nagyvonalúan szemet hunyok a kötelező multikulti szereposztás többi részéről, mert azt is lehetne ekézni bőven.

    -A történet... atya Isten a "történet". Lúk az univerzum nagy Jedi mestere hisztis kölökként elszalad, mert az egyik tanítványával felsül. Hiába a tesója gyereke, de akkor is! A Jedik egyik életszemlélete a problémák megoldásáról és az emberek megsegítéséről szól! Erre a hülye gyereket otthagyja a dark sideon, aput és anyut meg a bánatban, a lázadókat/ellenállókat pedig a saját vergődésükben és elszalad a francba töprengeni! Ezt tanítja a Jedi iskola!:D ...és mellesleg ismét a kihalás szélére került a Jedi rend.
    -Vader és az uralkodó legyőzése után szinte lefejezték a birodalmat, de Leia és a vad banda képtelen volt kiaknázni a lehetőséget és egy új erőre kapó First Orderrel találkozunk. What? 2 halálcsillag és a nagy vezírek kicsinálása után szinte semmi nem változott pozitív irányba? Gondolom ezt majd jól megmonyák nekünk egy másik Star Wars filmben, hogy miért van ez így...
    -Újabb halálcsillaggal találkozunk (a harmadikkal!!!), ami ismét kicsinál néhány bolygót. Ezt a halálcsillagot pedig ugyan azon az alapon, szinte ugyan annyi harci gép lövi ki. Tehát a First Order nem tanult az első két csillag gyengeségeiből, ugyan olyan fos gyenge védelemmel látták el az újat és ugyan azok maradtak a gyenge pontjai. Ohhhh my... Ezt ki a jó ég találta ki?
    -Ebben a filmben pedig a leendő Jedik már maguktól tanulnak agyi irányítást, de egy full kezdő tanítványt egy fél skilled Kiló képtelen lézerkardal (bocsánat, pallos vagy mi fene) kicsinálni, ha már erővel nem megy neki. Sőt, a full new fish Jedi lánynak még van ideje agyalni egy kicsit a szakadék szélén, miközben Kiló nyomja neki a pallost.:D
    -A harcjelenetek egyenesen borzasztóak, hol vannak ezek egy Maul vs KviGónDzsin harchoz képest?

    Ekézhetném még a filmet, de nagy vonalakban ennyi. Ez a film azért siker, mert egy nagy cím tért vissza és semmi esetre sem azért, mert profi rendező-vágó-szereposztó-karakter kidolgozó stb. munka állna mögötte. Valószínű, hogy még a cím a következő néhány filmet sikerre viszi, de ha nem változik a film gerincéért felelős emberek hozzáállása, akkor a bevételek epizódról epizódra csökkenni fognak és már nem lesz elég a sikerhez pusztán a Star Wars név.