• overseer-7
    #29
    jólvan.. én úgy értem, hogy hiába csinálok meg mondjuk valami űrkütyüt.. valami eszközt amit ott fent lehet csinálni.. megcsinálom, kifizetnek rá több millió dollárt nekem.. abból van egy rész profit.
    ..aztán az történik, hogy beépítik a cuccot, használják.. csinálnak ezt azt az űrben. Azt ennyi. lehet hogy hazahoz egy kis üstükös port, vagy színesebb, élesebb képet hoz a plútóról. De összeségében nem éri anyagi haszon az emberiséget.

    Igazából az űripar egy hatalmas nagy pénznyelő. Ökonómiailag maga a csőd.

    Ha én egy céget hozok létre, ami kombájnokat állít elő magvakra, zöldségekre vagy gyümölcsökre, és ezt a terméket eladom, én is profitálok belőle, meg az is akinek eladtam, mert ő meg a saját vállalkozásában hasznot és hasznos termékeket állít elő.. ami többlet árú még a piaci versenyben alacsonyabbra szoríthatja az árakat és jótékony hatása van ez a folyamat magára a társadalomra is.

    De ha én mondjuk létrehozok egy nagyon drága vackot.. és nagyon drágán felküldöm had keringőzzön a föld körül.. akkor a végeredmény semmi más, csak egy nagy rakás nagyon drága fém meg műanyag az egész..

    mintha összegyűjtenék nagy nehezen több tonna aranyat.. majd kilőném az űrbe.. nem kell az már senkinek..