• NEXUS6
    #35
    Igen a CO2 IR átlátszósága valóban kísérletileg könnyen igazolható jelenség, ezt szerintem ős em vitatja. Csak ő nem azt nézi, hogy a CO2 önmagában milyen változást okoz, hanem hogy az egész légkört érintően volt-e változás az IR átlátszóság tekintetében. És azt találta, hogy nem volt a CO2 szint emelkedése ellenére sem. Az adatok elemzése után meg azt is találta, hogy alapvetően a légköri víz ami ezt a paramétert is meghatározza.
    Aztán külön vizsgálta a felhővel fedett területek sugárzási jellemzőit és ott azt találta, hogy van egy szignifikánsan kiemelkedő érték, amely körül a felhőzet mennyisége ingadozik, függetlenül attól, hogy a felhő ugye milyen időjárási körülmények hatására alakul ki.

    Szóval az elemzéseiből ki jött 1-2 nagyon markáns paraméter, amelyek mentén a légkör változik. Nem akar ő szembe menni feltétlenül a tudományos élettel, ha nem fogadják el ezeket a dolgokat úgy is lehet légkörmodelleket építgetni, csak hülyeség nem figyelembe venni.

    Az a gáz, hogy ezek a dolgok nem is támogatják azt a nézetet, hogy a légkör/klíma jelenlegi változásait egyértelműen és szinte kizárólagosan a CO2 szint növekedéséhez kössük. Ezért kiáltották ki eretneknek. Pedig ha valaki beáll a sorba, sokkal, de sokkal alacsonyabb színvonalú kutatásokkal is a csúcsra kerülhet.

    A NASA az IPCC álláspontja közben pedig szépen lassan közeledik ahhoz, amit amúgy ő vagy 10 éve talált.