• Skylake
    #6
    Nyugi, nem fog menni egyenlőre a kamerázósdi. Ahhoz elég sok arcképet kell tölteni a rendszerbe, hogy X. Y.-ról tökre valid arcképprofilt lehessen csinálni, amely nagy tömegben, rossz fényviszonyok mellett, takarásban is biztosan megmondja, hogy az ott X. Y. Ez a Fészinek (meg a feltételezhető megrendelőinek) teljesen biztos hogy megvan, ezzel szemben azért egy fotóból ilyet csinálni nem lehet. Másrészt azért van olyan jogszabályunk, ami ezt egyenlőre nem teszi lehetővé - az adatgyűjtés célhoz kötöttségének meg kell felelni.

    Ez az egyfotós megoldás csak úgy fog valid eredményt visszaadni szerintem, ha ugyanolyan a kinézet és megvilágítás legalább nagy mértékben, mint ahogyan azt korábban felvették.

    Még egyszer mondom: a gépi tanulásnak sok fotóra van szüksége ugyanarról az emberről, hogy utána pontos legyen az algoritmus. Te sem jegyzel meg egyvalakit egy darab fotó alapján, ugye? Volt már olyan, hogy láttál valakiről fotót, és láttad később személyesen, és rá sem ismertél? Erről beszélek. Nem véletlenül autotag-eli a Facebook a képeket. Az userek meg készségesen javítják az esetleges hibákat: tanítják a rendszert, és még csak nincsenek is ennek tudatában, vagy jó poénnak, kedves szolgáltatásnak veszik.