• Skylake
    #3
    Óóó, a Nagy Magyar Nemzeti Facebook, a rezsim legújabb elmeszüleményének híre röpke két hét alatt eljutott ide az SG-re is!

    Nem kell nagyon idegeskedni az arcékprofilok érvényessége okán, én úgy gondolom. A Facebook esetében a felhasználók hisztérikus intenzitással tömik adatokkal rendszert, úgyhogy ott a gépi tanulásnak úgymond majdhogynem nincs korlátja. Úgy tudom, naponta 1 billió fotó megy föl a Fészre, és ha ennek csak a felén van arckép, azért láthatjuk, hogy nem véletlenül nyomat bele pénzt Zucki az arcfelismerő technológiákba, hiszen ilyen nyersanyag mellett tényleg abszolút valid eredményeket lehet elérni! (Ezek következményébe most nem mennék bele.)

    Ezzel szemben a magyar kormány legfeljebb emberenként 1-1 darab jó-rossz, igazolványkép minőségű fotót fog tudni használni, az ő nagyszerű, fényképnyilvántartóval egybekötött profilírozó cuccába, így ezért szerencsére a profilírozás teljesítménye abszolút irreleváns lesz. Azért érezzük a különbséget, ugye? Szóval, szerintem nem kell aggódni! De ha tökre biztosra akarsz menni, fotózáskor rágrimaszolsz egy kicsit, az jól változtatja azokat a paramétereket, ami alapján arckép profil készítése történik ;-) Jobb meg úgy sem lesz nekik!