• Kornan
    #55
    Nyilván olyan problémákat kell felhozni, amik érdekesek és amik általános jellegűek. Legyen az egy adatbázis, program vagy ezek együttesének megtervezése és megvalósítása. Abban igazad van, hogy később mindenképpen szükség van specializációra és további tanulásra, de azért lehet bőven olyan témákat találni, ami az emberek nagy részének hasznos. Az informatikában amúgy az életünk végéig kell majd tanulni, ellentétben a legtöbb szakmával.

    A véleménykülönbség abból adódik, hogy te úgy gondolod, hogy matematikával meg lehet tanítani az informatika alapjait. Arra akartam célozni a professzoros példával is, hogy ez nem fog menni. A matematikai problémákhoz megoldásához szükséges gondolkodás és tapasztalat más, mint ami az informatikai problémáknál kell.

    A korreláció mellett azért másodlagos összefüggések is szólnak. Aki végigszenved egy egyetemet, azért jó eséllyel többre képes, mint egy olyan, aki elhasalt valahol. De nem azért, mert hasznos dolgokat tanult. Továbbá a műszaki és matematikai területeken végzőkből bármikor kinézem, hogy át tudják magukat képezni programozókká, egyszerűen olyan beállítottságúak. Nem lesznek nagy hátrányban sem, mert aki informatikai területen végzett az is fizikát, villamosságtant, matematikát, közgázt tanul magas óraszámban. Tárgyak kb fele, harmada csak, ami informatikai és ennek is csak egy töredéke hasznos a legtöbb embernek.

    Nagyon sok helyen kész szakembereket várnak, nem olyat, aki nem tud megoldani egy üzleti problémát tanulás és segítség nélkül.