• Kornan
    #32
    Én egy ilyesmi oktatási rendszert képzelek el nagy vonalakban:

    Minden tudást felnyomnak a netre a lehető legtöbb nyelvre lefordítva. Fontos, hogy folyamatosan fejlődjön és tanulásra legyen optimalizálva. Videók, interaktív feladatok, tesztek, online tanulókörök, online tutoring.... Ezt lehetne olyan keretbe foglalni, hogy érdekes is legyen, pontrendszer, achivementek... Ezt mindenki fantáziájára bízom. Nagyon fontos az is, hogy ne kelljen 5 millió forrásból szemezgetni, mint most, hanem garantáltan a legjobbat adják és ingyen, bárki számára elérhető módon! Szerintem egy jó tananyagból nagyon gyorsan meg lehet tanulni teljes egyetemi szakmákat. Különböző szintek lennének, master, knight, padawan....

    Ok. Az iskola meg kizárólag a gyakorlatról szólna és itt lehetne ellenőrzött körülmények közt vizsgázni is. Konkrét, valós élet-beli feladatok, csapatmunka, személyre szabott oktatás.... Sokkal hamarabb is lehetne jó szakembereket képezni, a tizenéves gyerekek is egész tehetségesek már. Általános és középiskola is inkább az életre kellene, hogy neveljen. Ezeknél is lehetne alkalmazni hasonló rendszert, azzal a módosítással, hogy ott azért bent kéne lenniük, amíg a szülők dolgoznak, de talán elég, ha 16 éves korig tart, illetve, aki ügyes az hamarabb be tudná fejezni. Szerintem már 18 évesen munkára készen álló szakembereket lehetne képezni.

    Én úgy látom, hogy rendkívüli eredményeket tudnánk elérni egy jól kitalált oktatási rendszerrel. A jelenlegi már elavult, rossz hatékonyságú, új időket élünk.