• Sequoyah
    #14
    A mai vilag nagyon megvaltozott, amit nehez azonnal lekovetni.
    Az informacio minden eddiginel sokkal konnyebben hozzaferhetove valt. Ennek pedig kozvetlen hatasa van a tanulmanyokra. A lexikalis tudas elertektelenedett, hisz minden azonnal megtalalhato. Igy sok korabban hasznos hazi feladat ertelmetlenne valt.
    Rossz reakcio, ha tiltjak a nethasznalatot, igy eroltetni a korabbi korok stilusat, nyilvanvaloan nem mukodhet, adaptalodni kell az informacio korahoz. Helyette inkabb a kovetelmenyeket kell atalakitani, novelni, hisz bizonyos dolgok igy tul egyszeruve valtak.

    Ami szamomra erdekes, hogy az informacio hozzaferhetosege miatt elvileg mindennek konnyebben kene mennie, hisz eddig nehez feladatok konnyuve valtak. Ezzel szemben a diakok egyre rosszabb teljesitmenyt nyujtanak, csokkenteni kell a kovetelmenyeket, a noveles helyett.

    A helyes irany, ha az emberek problemamegoldasara helyezzuk a hangsulyt. Legyen ez matematikai problema, eletbol valo problema, vagy akar muelemzes. A hozzaadott ertek elvenek itt is ervenyesulnie kell. Ugyanis az egyre fejlodo es automatizalodo vilagban azon emberek lesznek sikeresek, akik problemat tudnak megoldani. Az ilyen emberek munkaja nem valthato ki geppel, vagy szoftverrel.
    Ezen kivul komoly hangsulyt kell fektetni az informacioaradat helyes hasznalatara es felhasznalasara. Pl aki helyesen hasznalja a googlet, es ugy altalaban az internetet, konnyen meg tud oldani olyan problemakat, amikben keves gyakorlata van.