• Ahoy
    #8
    Ezt értem, de milyen hátrányokkal járhat ez? Bizonyos munkakörökre csak mutánsokat vesznek majd fel - mert nagyobb az IQ-juk, kevésbé lehetnek betegek stb... Ez reális... de ez még nem jelent másik emberfajt. Jelenleg is vannak periférián élő kirekesztett emberek, akik nem értenek semmihez, nulla tanulási képességük van, nem is veszik őket fel dolgozni. Egyébként nem látom olyan nagy problémának. Ez lehet az emberi evolúció egy újabb lépése. Előbb utóbb meg eltűnnének a természetes emberek, mert a post-génsebészet nem egy drága dolog.
    Komolyan, már vannak kidolgozott bevált módszerek, akár injekciós tűben ki tudnám hozni neked a KOKI víruslaborból, aztán beolthatod vele az egérkédet otthon. Ha már most ilyen egyszerű, akkor miért is lenne drága? Kb Bioshock féle vending machine-ben összedobod a kívánt extrákat magadnak, alul pedig kijön egy fecskendő az editált vírussal. Te meg bedobot az 5 dolláros bankót.

    Itt inkább az a probléma, hogy nem tudjuk hol a határa ennek az egésznek. Meddig lehet elmenni a tökéletesítésben? Milyen új funkciókat lehet (és etikus-e) hozzáadni az emberhez? Utólag még csak-csak, de előre egy születendő gyermeknél, akinek nincs lehetősége eldönteni mit szeretne?
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.08.17. 00:20:31