• fszrtkvltzttni
    #25
    "Amúgy nem is kell az agyat csesztetni. Elég a gerincvelő motoros pályáit megfertőzni corticospinalis pl, azt sokkal egyszerűbb és specializáltabban lehet ingerelni."
    Attól függ mennyire precíz/természetes mozgást akarsz. Ha a gerincvelő motoros pályáin keresztül akarod direkt irányítani az embert, akkor ezzel szükségszerűen el fogod nyomni a magasabb szintű területeket, hiszen ez a cél, pedig a koordinált mozgáshoz szükség lenne azokra. Elvileg a távirányítód átvehetné az említett magasabb szintű területek szerepét, ehhez viszont rengeteg feedback mechanizmus bejövő ingerét elősször ki kellene nyerned, tehát nem úsznád meg az idegrendszer többi részének matatását. Enélkül viszont maximum zombit tudnál csinálni az emberből, de még azt is kétlem, hogy két lábra tudna állni.
    Ha irányítani akarod az embert, sokkal célravezetőbb, ha az érzelmeit manipulálod hasonló technológiával, mint közvetlenül a mozgását, amit szintén megcsináltak már vagy tíz éve állatokon, az eredmény pedig tökéletes mozgás. A motoros pályák inkább egészségügyi szempontok miatt érdekesek.