• Skylake
    #2
    "Ugyanakkor azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a társaság pontosan milyen információkat gyűjt" - micsoda? Az én véleményem az, hogy addig nem léphetnek be az adott ország területére, amíg:

    1. átfogó dokumentációt át nem adnak és mindenki számára nyilvánosan hozzáférhetővé nem tesznek
    - az alkalmazott adatgyűjtési technológiákról,
    - a gyűjtött adatok és metadatok teljes köréről, ezek egyedi és egymással összekapcsolt felhasználási módjáról, tárolásuk módjáról, helyéről,
    - arról, hogy az egyes adatok a gyűjtés és tárolás során milyen joghatóság alá tartoznak, - a felhasználók lehetőségeiről a róluk, valamint hozzájuk tartozó tulajdontárgyakról gyűjtött adatok hozzáférésről, kérésükre történő törléséről!

    2. Miután mindezt leadták, kötelesek tűrni, hogy az általuk beadott nyilatkozatban szereplő minden tételt az adott ország hatóságai tételesen ellenőrizzenek az alkalmazott informatikai rendszerükben, beleértve azok hardver és szoftverkomponenseit!

    3. És ha ez is megvan, akkor némi szúrópróbaszerű ethical hacking-el ellenőrizzük, mennyire és hogyan támadható az adatgyűjtő rendszerek, valamint nincs e még valami okosság részükről a rendszerükben!

    4. Ez után, ha mind a három ellenőrzési körön átmentek (kicsi lenne az esélye), nem bánom, kezdhetik a fotózást!

    Az európai döntéshozók igazi informatikai dilettáns barmok, ha hagyják, hogy az Apple is csont nélkül, kénye-kedve szerint végigcsinálja a maga fotó (és egyéb adat) begyűjtését, főleg úgy, hogy "azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a társaság pontosan milyen információkat gyűjt, de azok elsősorban fotók lehetnek". Nevetséges!