• kvp
    #14
    Ma egy alap bongeszeshez es szovegszerkeszteshez boven megfelel ugyanaz a hardver ami egy atlagos telefonban az alap bongeszeshez es szovegszerkeszteshez megfelel. Ez a szint pedig desktop-on mar kb. 10 eve is elerheto volt. A technika eljutott oda, hogy az embereknek nincs szukseguk tobbre, legalabbis nem tobbre mint amit egy telefon is tud.

    Innentol meg minek egy draga desktop pc-t vagy laptop-ot venni, ha egy telefon vagy tablet is hozza ugyanazt a tudast? Sot nyugaton mar egyre tobb irodai gep helyere kerul egy dokkolos tablet.

    Persze egy mai okostelefon az meg inkabb szemelyes szamitogep, tehat PC, de sokkal mobilabb. En a magam reszerol varom azokat a kozepkategorias 64 bites, 4 GB ram-mal szerelt telefonokat, amiket mar desktop gepkent tudok hasznalni. Ha van rajta egy android, akkor ha mashogy nem emulatorban elmegy rajta egy windows es az alatt az office. Minden masra meg ott a desktop linux-os kornyezet az android alatt, amit semeddig nem tart elohozni. Dokkoloval (ami lehet wifi-s kep+hang ativel is, meg bluetooth-os billentyuzet es eger) pedig siman hasznalhato pc-kent. Mindezt zsebrevaghato meretben. Tehat miert is venne az ember pc-t, ha nincs szuksege munkaallomas teljesitmenyre?