• wraithLord
    #21
    Szerintem, akit be akarnak mártani, azt bemártják. Bárkinek nem fognak az okostelefonjában vagy annak rekordjában vájkálni, akiről meg kell lejárató anyag, annak gyártanak. Vagy az okostelója segítségével, vagy máshogyan. Ez max. megkönnyítheti a lejáratást, de a lényegen nem sokat változtat.

    Ami meg a Google-t vagy más szolgáltatót illet, több előnye van, mint hátránya, hogy követnek mindenhova. Elsősorban nem a célzott reklámok miatt, hanem mert felgyorsítják az okosteló hazsnálatát és az online tevékenységet. Úgyis csak az algortimusok "látnak" minket, nem hiszem, hogy van a Google-nek egy megfigyelőszobája, ahol 7 milliárd monitoron kis manók figyelik minden ember minden egyes lépését. :D Ha viszont kell, előszedik. Ahogy mindig is volt. Most csak pontosabbak az adatok, és passzív a rendszer, nem pedig célzottan figyelik meg, akit kell.

    A bőr alá ültetett kötelező azonosító és jeladó chip lesz majd esetleg gond. Ne felejtsük el, senki nem kényszerít, hogy okostelót használj. Azért használjuk, mert rengeteg előnye van...
    Nem rendeltetésszerűen pedig bármit lehet használni...