• Skylake
    #9
    Ismerkedjünk meg a politikai termék fogalmával! Ez a konzultáció is csupán az, ráadásul elég gyenge minőségű, eléggé kint van a lóláb, ahogyan azt sokan érzik. De a hívők számára hátha az alábbiak által érthető lesz.

    A politikus nevű állatfajnak alapvető jellegzetessége, hogy csupán egyetlen dolog érdekli: a hatalom. Teljesen mindegy, hogy egy Mussoliniról beszélünk, vagy valami konszolidáltabb politikusról, aki hajlandó önmaga politikai elképzeléseit olyan csomagolásban tálalni, amiről nem süt messziről az önkényuralom igénye – a cél ugyanaz.

    Szerintem végső soron a politikusok mindegyike kizárólag két dolgot akar. Ez a két dolog: a hatalom megszerzése, és a hatalom megtartása. Semmi több! A többi az csak csomagolás, hogy lenyeld, hogy ne akadj fenn rajta, vagy épp ellenkezőleg, hogy félelmet keltsen benned.

    A politikus nevű állatfajta tagjai elsősorban abban különböznek az én véleményem szerint egymástól, hogy ezt a bennük lévő zsigeri igényt, mennyire tudják indirekten, un. „demokratikus játékszabályoknak” megfelelve kielégíteni, és ezen igények kielégítése során mennyire vannak egyáltalán tekintettel azokra, akiket hatalomban tarthatnak. Az említett Mussolini nevű egyed például semennyire sem, mivel amikor megkérdezték tőle, mi a programja, azt válaszolta? „Hatalmat szerezni!”- ez volt a válasza! Aztán mikor hatalmat szerzett, megkérdezték tőle, most mi a célja? „Hatalmat megtartani!” Ennyike! A többit pedig meg lehet nézni. Ha volt haszna ennek a semmirekellőnek, az az, hogy egyértelműen megmutatta, hogy a politikusoknak, valamilyen helyi senkiházi polgitól kezdve, az olyan nagyvadakig, mint Putyin, Merkel, Obama és társai, mi a végső politikai célja. Mint minden másnak, aki politikussá lesz. Fontos tudni azt is, hogy a politikus és annak megnyilatkozásai, cselekedetei mind-mind tükrök: ezek vagyunk mi! Tudom, hogy te ezen esetleg most felháborodsz, de gondolj bele: lehet e sikeres egy politikus, ha nem tud olyan demagógiát előállítani, amelyet sokan bekajálnának, két pofára? És lehet-e sikeres abban az esetben, ha képtelen úgy manipulálni a társadalmi működés megfelelő köreit, hogy azok széles körben relevánsak legyenek az uralni szándékozottak, / hatalomban tartottak igényeire – főleg ha azok demagógiákkal kapcsolatos védőmechanizmusai mérhetetlenül gyengék a XXI. század elején.

    A politikusok, teljesen mindegy, hogy milyen szinten vannak, az adott lehetőségeik szintjének megfelelő, illetve az általuk hatalomban tartott, vagy hatalomban tartani kívánt (barmok) személyek érzelmeihez, értékeihez illeszkedő politikai termékeket gyártanak. Ez az egyetlen tevékenységük feléd! Minden politikusi szó és cselekedet, amelyet neked a pofádba tol a média, mind kizárólag politikai termék – semmi több. A politikai termékek készítésének célja, hogy a hatalomban tartottak azok fogyasztása révén elismerjék a hatalomban tartók prominenciáját, hatalmi igényeik jogosságát, a politikai termékek adagolása révén továbbá növelni tudják a hatalom mértékét, és az uralomban tartás intenzitását a hatalomban tartottak felé. Ennyi a cél!

    Például nemrég kiderült, hogy létezik egy olyan politikai termék, amelynek csicsás zacskójára az van írva, hogy „polgári Magyarország” – és hatalmas hőbörgés volt, amikor a rezsim egyik főideológusa G.F.Gollam lerántotta a leplet, és nyilvánvalóvá tette, hogy a rezsimnek esze ágában sincs semmiféle ilyet előállítani. Ez is csak arra szolgált, hogy a hatalom igája kényelmesebbnek tűnjön, tovább mozgósító erőként szolgáljon az alattvalók számára a célból, hogy saját uraikat megvédjék, azaz legitimálják még jobban az uralmat. A politikus nevű állatfajta esetében a saját politikai termékeikkel való őszinte egyetértés a legritkább esetben van jelen: inkább röhögnek azon a sok barmon, hogy ezt is beszopták, és ezzel is őket erősítik!

    A politikus minden tette politikai termék, nulla őszinteség mutatkozik abban. Akarsz jót nevetve, vicces formában megismerkedni azzal, hogy hogyan működnek a politikai termékek, és általuk manipuláltan hogyan mozgósít a hatalom? Ehhez semmi mást sem kell tenned, mint Dickens-től a Pickwick Klub-ot felcsapni, és elolvasni benne az eatansville-i követválasztást! Garantálom, hogy borzasztóan jól fogsz szórakozni és garantálom, hogy érteni fogod a politikai termékeket, illetve egyértelmű lesz számodra, hogy a politikai termékek teljes mértékben a hatalomban tartottak jellemzőire vannak szabva, pontosan olyan témákat és szóhasználatokat alkalmaznak, és emóciókat keltenek, amelyeket úgymond a hatalomban tartottak megérdemelnek.

    Jelen esetben a regnáló rezsim pontosan ilyen politikai termékeket gyárt – az internetkonzultáció pedig egy ilyen politikai termék a továbbiak mellett, amelyek a közbeszédbe vannak belesulykolva. Szóval, ha komolyan akarod venni ezt a messziről bűzlően politikai terméknek tekinthető véleménynyilvánítást, akkor rajta. Én, kösz nem kérek belőle!