• ozric
    #19
    "Adidas miCoach-ban MINDEN edzés előtt van bemelegítés"

    Azért pontosítsunk, nem azt írtam hogy egy alkalmazás sem tudja, hanem hogy általánosan hiányzik ez a funkció. Attól hogy a Top10 alkalmazásból egy képes rá, attól nincs megcáfolva sz állításom.

    "edzettségi szintedhez mérten generálja le az edzések számát"

    Lehet félreérthető volt, nem az edzéstervre gondoltam. Azok általában 10+ hetesek. A pihenőnap figyelmeztetésnél olyasmire gondoltam, hogy pl. egy 4 edzés/napos hetes limitnél ha elmész 2x futni meg megint 2x bringázni, akkor figyelmeztet az app hogy hagyd ki az ötödik edzést mert az már sok. Ilyesmire gondoltam, talán nem hülyeség.

    "Ez közel lehetetlen vállalkozás egy app számára, mert mások vagyunk, másképp viseljük el a terhelést más tempóban is regenerálódunk."

    Nem így van. Minden jó edzés végén van egy levezető szakasz, amit az app mér (hogy nem bonyolítsunk, most futásra meg bringázásra gondoljunk). Ha a pulzus nem esik le az edzés végére arra az értékre ami az elmúlt hetekben mérhető volt hanem lényegesen magasabb, akkor az túledzettség. Kicsit komplikált kiszámítani, de ha akarod írhatok egy matematikai modellt. Nálam a pulzusgörbe szépen leeseik az utolsó 2-3km-es levezetésnél az aerob szint alá.

    A tippekről meg tanácsokról annyit, hogy szinte mindegyik számítógépes játékoknál van tutorial mód, ennek mintájára lehetne az appoknál is apró üzenetek, ha nem is részletesen, hanem például kérdések által: "ismered-e a jó futóstílust?", vagy "tudod-e hogy kell a folyadékot pótolni?". Persze kikapcsolható módon. Amit írsz az jó hogy utána kell nézni a könyvekben, csak egy teljesen kezdő nem biztos hogy tudja hogy minek is. Ebben is segíthetne az app.

    "6 hét orvosi eltiltás a futástól. De ez kellett. Ebből tanul az ember és sokkal bölcsebben csinálja."

    Neked lehet hogy hasznos tapasztalat volt, nem kételkedem. De aki szeretné elkerülni a problémák kialakulását, annak miért ne segíthetnének az alkalmazások?