• asgh
    #15
    Minden politikusnak más a bizalmi szintje eltérő társadalmi csoportokban. Egy Bp. belvárosi értelmiségi bizalmi szintje mondjuk Vona Gábor iránt nyilván alacsonyabb, mint egy ózdi munkanélkülinek. Semmi értelme tehát belemenni x politikus minősítésébe, mert ez első sorban érzelmi kérdés, mégha sokan megpróbálják is racionalizálni az indulataikat. Persze jó érzés kiereszteni a gőzt, de mint lejjebb írtam, erre a célra vannak alkalmasabb fórumok is.
    Az ingyen wifi kérdés tök jól demonstrálja, miért is van értelme az internettel kapcsolatos kérdéseket szélesebb nyilvánosság előtt körbejárni. Az általad idézett hozzászólás bizonyítja, hogy még a téma iránt érdeklődő állampolgárok között sincs egyetértés és sokan nem is értik, hogy adott technológia mire való. Az ilyen vitáknak van értelme, mert segítik a kérdés tisztázását. Pl. a "minden faulba ingyen wifi" megoldható állami keretek között, akár EU pénzből is, de az alanyi jogon járó net pl. nem. (Vagy ha igen, akkor azon menne a sírás, hogy miért csak 1 mbit jár ingyen, és így tovább.) De az ötlet felvetése legalább elindítja az értelmes kommunikációt.
    A gond ott kezdődik, amikor a vitatkozó felek úgy kezdik a mondandójukat, hogy "ez hülye?" Nem azért, mert ne lehetne egy politikus lehülyézni, hanem mert lerángatja a vitát egy olyan szintre, ahol megint csak az indulatok dominálnak az észérvek helyett.