• torreadorz
    #35
    "Igazából néhány tízmillió év alatt is menne"

    Valójában sehogy sem menne mai technikával. Sem 1 millió év alatt sem 1 milliárd év alatt. Kicsit olyan mintha 1 nő 9 hónap alatt szül meg egy gyereket akkor kiszámolnánk hogy 10 nő meg 1 hónap alatt szül meg egy gyereket és igy tovább.

    Mai technikával a legközelebbi csillagig is több száz évig tartana az út. Tehát építeni kéne egy hatalmas ürhajót ami képes egy kisebb emberi kolóniát (alsó hangon is több száz fő) elszállítani fényévekre biztonságosan, biztosítani a teljes létfentartást ezen több száz éves út alatt, biztosítani a megfelelő utódlást, tanitást, nevelést stb, hisz az eredeti indulok közül senki nem érné meg a célt csak az unokájuk vagy annak az unokája. És persze nem elég odaérni ott le kell tudni szállni, egy komplett kolóniát létrehozni mindezt olyan bolygókon amik _nem_ alkalmasak földi életre (pl. mint a Mars).

    Merthogy sportszerü nehezítésképp konkrétan egy földi életre alkalmas bolygóról sem tudunk 100 fényéven belül, tehát alsó hangon is tizezer éves utazásra kéne felkészülni a több száz éves helyett (mert annak semmi értelme hogy elmegy egy kolónia a legközelebbi csillaghoz aminek még csak bolygója sincs...).

    Etc, egy töb millió tonnás ürhajóról beszélünk, több száz emberről akiknek (és utódaiknak) az életben maradását kéne biztosítani több ezer éven át, sőt mi több nem elég életben maradniuk tudniuk kell hogyan kell a gépeket kezelni, javitani stb meg úgy egyáltalán hogy mi a f@szt keresnek ott. Mindezt 0 földi utánpotlással. És akkor még nem beszéltünk bármilyen előre nem látott problémáról (müszaki, élettani, meteorzápor, sugárzás akármi).

    Mindezt úgy hogy 3 embert nem tudunk eljuttatni a Marsra ami itt van egy köpésre...

    És akkor még nem beszéltem ennek a projektnek a költségéről, a gazdasági oldaláról, valószinüleg országokat lehetne ennyi pénzből felemelni a porból.

    Szóval nem, sehány év alatt nem tudnánk benépesíteni a galaxist mai technikával, mert még csak milliomod ennyire bonyolult dolgokat sem vagyunk képesek kivitelezni.

    Az erről való ábrándozás tényleg csak olyan hogy és akkor 100 nő meg 1 nap alatt tud megszülni egy gyereket...