• LowEnd
    #13
    "Ennak az alapítványnak a csődje milyen hatással van a Bitcoinra? "
    Valószínűleg hosszú távon nem sok, hiszen ez csak egy "reklámcég" volt, rövidtávon nyilván lesznek olyanok, akik nem értik, hogy az említett alapítványnak semmi köze a bitcoin lényegéhez, nem kibocsátó, nem ellenőrző, nem értéket biztosító szervezet.

    "Ez most azt jelenti, hogy teljesen elértéktelenedett és meg is fog szünni ez a fizetőeszköz?"
    Ezt egészen biztosan nem jelenti, bár megjelenhet az árfolyam értékében, mert túl kis pénz ahhoz, hogy kis hír sokat lengessen rajta. jelenleg a btc 250 dolcsin áll, igaz, hogy tavaly kétszer ennyi volt, de ahogy a pénztömeg kapitalizációja nő, az ingadozások várhatóan csökkennek.

    "Vagy csak egyszerűen elért egy pillanatnyi maximumot a Bitcoin értéke és innen jelenleg csak zuhanhat, de később akár túl is léphet a mostani korlátján?"
    A bitcoinnal kapcsolatos tendencia hosszú távon ennek az ellenkezője kéne hogy legyen, mivel a bitcoinok száma korlátos, ezért az értéke annál jobban nőni fog, minél többen használják.

    "Azt olvastam, hogy ezeket a virtuális érméket számítógépekkel állítják elő. Nem az a probléma, hogy a virtuális érmék száma erősebben függ az informatikai rendszerek fejlettségétől, mint a gazdasági igényektől vagy ezt tudják szabályozni a gazdasági érdekeknek megfelelően?"
    Most pl a bitcoin leértékelődött a dollárhoz képest, ezért már egy bitcoin értéke azt az áramot se termeli meg a régi eszközökkel, ami az előállításához kell, továbbá a számuk véges, minden egyes darab előállításához egyre hosszabb idő kell majd. Itt az informatika fejlődésének nagy jelentősége nincsen, matematikai eszközök garantálják a bitcoin számosságát. Ha most nagyon megszaladnának pl a számítógépek teljesítményei (egyébként régóta célhardverekkel állítják elő a bitcoinokat) és mondjuk heteken belül előállítanák a teljes lehetséges mennyiséget, akkor nyilván esne az árfolyam, de ahogy a használat során egyre kisebb darabok jutnának egy btc-ből egy embernek, úgy nőhetne a vásárlóértéke, persze ez csak elmélet, tehát közbejöhet olyan, hogy mondjuk törvényileg betiltják.
    Utoljára szerkesztette: LowEnd, 2015.04.08. 13:45:54