• MasterMason
    #7
    Valóban a zsidó vallásból ered az egyistenhit, de a zsidó vallás meg Egyiptomból származik Ehnatontól:

    Nem véletlen az sem, hogy a jelenések könyve szerint Jézust is Egyiptomban feszítették keresztre:

    Jelenések könyve 11:8 "És az ő holttesteik feküsznek ama nagy városnak utcáin, a mely lélek szerint Sodomának és Égyiptomnak hivatik, a hol a mi Urunk is megfeszíttetett."

    A biblia szó az ógörög biblion többes száma ami a biblosz szóból ered, és azt jelenti egyiptomi tekercs. Vagyis a biblia szó mivel többesszám már önmagában is azt jelenti, hogy egyiptomi tekercsek. Ezeknek az egyiptomi tekercseknek vagyis a bibliának pedig véletlenül az címe, hogy testamentum, ami pedig azt jelenti végrendelet - a holtak rendelkezése. Az a könyv amit mi bibliának hívunk valójában nem más, mint ahogy már a neve is konkrétan tartalmazza:

    Egyiptomi tekercsek. A holtak könyve.

    Természetesen Sigmund Fraud nem véletlen állította Mózes és egyistenhit című művében, hogy Mózes egyiptomi volt, és nem véletlen kötötte össze a mózesi monoteizmust Ehnaton fáraó uralkodásának idejével. Mózes vagyis Mose az egyik leggyakoribb név volt Egyiptomban, jelentése pedig fia valakinek. Mózes valójában beazonosítható történelmi személy és a sírja is ismert, Ré fia volt Ramósze vezír. III. majd fiának IV. Amenhotep, a későbbi Ehnaton fáraónak a legmagasabb rangú tisztségviselője volt. Többek között pedig a nagy építkezések munkafelügyelője, aki hadba-indulása előtt meghallgatva a panaszkodó zsidó munkásokat letartoztatta azt a bizonyos munkavezetőt a zsidó rabszolgákkal történő rossz bánásmód miatt.

    Valójában nem létezik sem "keresztény" sem "zsidó" vallás.

    Mózes vízből kimerített élettörténete konkrétan az egyiptomi vallásból származik. Anubisz a holtak birodalmának főistene volt Ozirisz és Nebethet fia, akit anyja a mocsárban a sásban rejtett el a folyó mellett, hogy megvédelmezze Széth haragjától. Majd az "isteni" gyermeket Ízisz találta meg és nevelte föl, pont úgy ahogy Mózes történetében olvashatjuk. Akárcsak Mózes vízből kimerített története, úgy a gilgamesh eposz a bibliai özönvízről szóló történetek sem véletlen jelentek meg később Akkád, Hettita, Hurri és egyéb más nyelveken is. Hiszen már jóval Ehnaton fáraó uralkodása előtt nagyrészt szövetségesek vagy vazallus államok voltak, és ez mind az egyiptomi Ozirisz történetéből és az Amarna levelekből is világosan kitűnik tudatosan terjesztették vallásukat.

    A zsidó vallás Sigmund Freud szerint ahogy sok más kutató szerint is megegyezik Ehnaton fáraó monoteista vallásával és természetesen mindez bizonyítható.

    Ehnaton fáraó monoteista vallása kitörölhetetlen nyomott hagyott a "zsidó" valláson.

    A zsidó vallás egyik legszentebb ereklyéje a menóra nem más, mint a felkelő nap sugarai, és csupán a stilizált ábrázolás módja változott és fejlődött Ehnaton fáraó korától. A zsidók valójában a napot Atont imádják. A zsidó naptár is igazolja az egyiptomi és Ehnatoni napkultuszt, hiszen a zsidók számára a napok nem éjféltől éjféléig, hanem naplementétől naplementéig tartanak. Egyebek mellett pedig a 6 ágú zsidó csillag ahogy láthatjuk is konkrétan egy napot formáz. A zsidó vallás ereklyéi már önmagukban is hiteles bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy Sigmund Freudnak és sok más kutatónak is igaza volt, és valóban Ehnaton fáraó napkultuszáról van szó.



    A zsidókkal ellentétben a keresztények nem Atonhoz imádkoznak, hanem Ámon-hoz és fiához, férfi és nő alakban is ábrázolták ö jelképezi a szélt és az eget, később aztán egybeforrt Ré-vel a napistennel így lett Amon-Ré. Mi atyánk ki vagy a mennyekben szenteltessék meg a te neved Ámon. (Ámon, Ámun, Ámen)

    Az Ámen az Ámon egyik alakja.

    A keresztények minden ima végén meg is nevezik ki is ejtik szájukon Ámon isten nevét miután az ima tartalmával fiát dicsőítettek. De Jézus nem volt és nem is lehetett Hórusz és nem jelképezheti a napot sem ahogy a zeitgeist mozgalom filmje állítja, hiszen Jézus tanításaiból világosan kiolvasható, hogy Jézus fényes hajnalcsillagként határozza meg önmagát (Jel 22,16), és aki követi öt azé lesz majd az élet világossága. Jézus valójában az atya fia aki utat mutat a sötétségben. Ámon vagyis az atya fia pedig Honszú, a holdisten. Ő volt az akit gyógyítóként tiszteltek, ő a kezdet és a vég vagyis az időt kiszámító isten, hiszen az egyiptomiak a holdciklusok mérésével számolták ki a hónapokat, és a hold volt az ami a bibliai történetben súgott a halászoknak a jó fogást illetően (a holdciklusok mai napig is nagyban befolyásolják a halászatok eredményét), és persze ezért volt olyan nyugodt az arca Jézusnak midőn a bibliai viharban a bárka végében "aludt", mielőtt lecsendesítette azt.

    Jézus (vagyis a hold) valóban tudott a vízen járni, nem süllyedt el! ;)

    Az egyiptomi vallásban Honszút a holdistent ábrázolták tövis koronával a fején, "a vándort" aki vándorol az égen. Egyebek mellett pedig varázserőt is tulajdonítottak Honszúnak amit azért nagyon fontos megemlíteni, mert a Giordano Bruno elleni per egyik legfontosabb vádjáról van szó, Giordano Bruno szintén Honszút azonosította Jézusban, és természetesen állítása mely szerint Jézus egy varázsló volt az egyiptomi vallásból történő azonosításból származott, és nem magától találta azt ki.


    Ha érdekel részletesebben:

    http://narancshirado.blog.hu/2012/12/24/az_ujszovetseg_az_egyiptomi_holtak_konyve_a_vallasok_eredete_1_resz