• Tetsuo
    #13
    LOL
    Egyrészt - úgy látszik - alapvető fogalmakkal, mint a liberalizmus ill. annak gyakorlati folyamataival sem vagy tisztában, de azért határozott véleményed van róla. Ez furcsa.
    Másrészt, még azt sem veszed észre, hogy az oktatás a legtöbb országban ma jóval liberálisabb, mint mondjuk 50 éve? Vagy ezt még észreveszed, csak szerinted ez előrelépés és nem hátra? (Voltál te már átlagos angol, oktatási intézményben?!)
    Ezekután mi lesz a következő "előrelépés"? Nemtelen gyerekek, engedélyezett pedofília, bukásmentes felsőoktatás, celebek élete - mint műveltség?

    Szeretném vissza azt az oktatási rendszert (szocik nélkül), amikor 3.-ban kötelező volt Móra Ferenc, később Móricz Zsigmond, majd Victor Hugo - aki nem olvasta el ezeket, az nagy eséllyel megbukott. Amikor a tanárnak előre köszönt a diák, nem csak a fenyítéstől tartva, hanem amiért tisztelte a tudását és ő maga is vágyott a tudásra, mert akkor még nem csak pénzben mértek, voltak más értékek is. A műveltség nem volt ciki, persze nem mindenki volt agytröszt, de a könyvolvasás, a komolyzene, a dzsessz "menő" volt... a popzene is jó volt (jobb is, mint ma), de az azt hallgatók tudták a helyüket, tudták, hogy a komolyzene - általában - magasabb színvonal stb. Akkoriban, ha egy emberről azt mondták, becsületes, az pozitív csengésű volt és nem azt jelentette, hogy hülye.
    Egy hierarchikus társadalom nem jelent diktatúrát, de ami biztos, hogy a demokrácia nem működik.