• Irasidus
    #22
    Köszönöm, hogy stílust váltottál. Viszont eddig semmi konkrétumot nem írtál le, csak most modell helyett egyenletről beszélsz. Ez még mindig szómágia. Milyen egyenletekkel lehet tömeget mérni? Ennyire nem lehetsz... Azonkívül leírtam, nem csak tömeget mérték ki hanem ennek gravitációs hatásait, gravitációs lencse hatással, molekulafelhők sűrűségeloszlásában és hőmérsékleti profiljában, egybemaradó galaxisok esetében amiknek már rég szét kellet volna esnie, vagy látatlan tömeg magával sodor molekulafelhőket amiről még fotó is készült, illetve a legújabb hogy egy effektust is sikerült kimérni, amit csak ezzel lehet magyarázni.

    "a.) tényleg így van b.) valamilyen kölcsönhatást nem ismerünk, vagy a meglévők ilyen léptékben másként működnek, azaz csődöt mondanak, mint a newtoni fizika fénysebességhez konvergálva . C.) mindkettő igaz egyszerre."

    Az előbb írtam, hogy alaptalan feltételezés, amivel igazából finom voltam, mert ezt annak sem lehet nevezni. A kölcsönhatás itt jól ismert, úgy hívják gravitáció, és az asztrofizika foglakozik vele. Azonkívül nem értem, hogy miért kellene egy olyan kölcsönhatás feltételezni, ami ugyanúgy viselkedik mint a gravitáció? Na ezért alaptalan. Amire te gondolsz szerintem, csak pontatlan a szóhasználatod, az az, hogy voltak olyan elméletek és kutatások (nem modellek), hogy gravitáció nem a távolság négyzetével csökken, hanem a távolság köbével nő, mivel bizonyos állandók összeadódnak. Ezt tesztelték, és kiderült ez nem igaz. Ez volt MOND elmélet. Aztán volt olyan feltételezés is, hogy a relativitás elmélet szorul igazításra (TEVE), ezt is tesztelték és kiderült hogy szintén nem igaz. Illetve vannak még alternatív elméletek, mint az 5 dimenziós brán elmélet, és még sok más is, ami nem anyaggal magyarázza. A lényeg, hogy teljesen mindegy lenne, hogy anyag, vagy nem anyag, ez egy mérési eredmény aminek a csak a neve sötét anyag! Ebbe pusztán az olyanok kötnek bele, akik nem értenek hozzá, ez szintén szómágia. De! És most nagyon figyelj mert ez lesz a lényeg, a legújabb eredmények amikről fentebb írtam kizárják ezeket a lehetőséget, és bizonyítják, hogy valódi tömeggel van dolgunk. Sőt, a legújabb eredmények szerint úgy néz ki, hogy SUSY azaz szperszimmetrikus részecskék lesznek a nyerők... de ez már egy másik történet. Mondom, ha bővebben érdekelnek a legújabb eredmények, akkor gyere el, tartok egy előadást, téged is szeretettel várlak!
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.03.26. 15:41:13