• kvp
    #5
    "Doublespace-t nem akarjak a DOS-bol beleintegralni esetleg?"

    Megtortent, az ntfs resze a tomoritett file opcio, ami ugyanazzal az algoritmussal tomoriti be a file-okat mint regen a doublespace. Akkor lesz tole gyorsabb a rendszer ha az adott felhasznalasnal erosebb a processzor mint amilyen gyors a hattertar, tehat gyorsabb ram-ban kitomoriteni az adatokat mint betolteni oket tomoritetlen formaban. Minden mas esetben max. helymegtakaritassal jar.

    Egyebkent ezt a megoldast hasznalja az android is, amikor alapbol zip-ben tarolja az osszes programot. (egy android apk valojaban a program mappajanak zip-elt valtozata) Aztan minden keszulek eldonti, hogy telepiteskor csak bemasolja vagy kis is pakolja a file-t a telepitesi konyvtarba. A futas kozben keletkezo adatokat (pl. beallitasok) is lehetoseg van ugyanigy be- es kitomoriteni a program leallitasa es ujrainditasa eseten. Ez csak keves belso memoriaval es kis hattertarral rendelkezo keszulekek eseten gond, amikor egy telefon masodpercenkent indit es allit le egy-egy programot, ekkor nagyon sokszor tomorit ki ujra minden futo programot, bar legalabb a tul gyengenek bizonyulo hadveren is elfut valahogy.

    Ehhez kepest a microsoft elegge el van maradva, de legalabb probaljak utolerni a vilagot. Ezek emllett az incrementalis backup es restore sem eppen ujdonsag, de minden hasznos fejlesztes jo.