• mrzed001
    #8
    Lily's Theme ... már megbocsáss, de ez azért semmi olyan, amit ne hallottunk volna még. Fülbemászó dallamnak sem nevezném. Sőt, dallam sem sok van benne. Egy kis kelta motívum. Meghallgatva pár pillanatig azt hittem a Gyűrűk Ura OST-t hallgatom, mintha abban lett volna pont ilyen részlet. Kísértetiesen emlékeztetett rá, mondjuk így.
    Sötét hangulat. Nos, azt mindenképpen jobban adta vissza pl a Harry in winter ha már Patrick Doyle-t emlegetted.
    És ha már Nicholas Hooper, ott van kapásból a Professor Umbridge. Zseniális, egyszerűen zseniális ahogy elkapta a karakter hangulatát. Bárkinek beteszed aki 1x látta a filmet, egyből ugrik be róla az illető.
    Fireworks , Dumbledore's Army, The Ministry Of Magic egyszerűen zseniális, ahogy fokozza bennük a hangulatot, ahogy passzol a történetbe a zene.

    Komolyan, mutass bármit Desplat-tól, ami akár csak félig megközelítené akár az árnyékát ezeknek ?
    Zenét szerezni piszok nehéz dolog. Meg kell fogni a kapcsolódó dolog lényegét, és a zene nyelvén visszaadni a hallgatónak. Hogy érezze, hogy egyből eszébe jusson róla.
    A Harry Potter sorozatban, ez azért mindenkinek sikerült ... kivéve Desplat.

    Ja, és az elektromos gitár, szerintem zseniális ötlet volt. A legjobb számok pont azért jók, mert nem szorítkozik az unalmas konvencionalizmusba, mer kísérletezni. Említsem meg pl a Queen-t ugyebár, amely szerintem minden idők legjobb zenekara volt. Számaikhoz rendszeresen egy egész szimfonikus zenekar kellett. Feledhetetlen műveket alkottak.


    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.03.18. 19:51:23