• dyra
    #10
    ezek a folyamatok hosszú távon elképesztően károsak lesznek.

    1. Brutálisan sok munkahely fog megszűnni vidéken. Ennek folyományaként tovább folytatódik a vidék elnéptelenedése miközben a nagyobb városok szépen "meghíznak."

    2. Kihalnak a kis boltok, sok kicsi város hangulatához hozzá tartoztak a kisboltok, ezeknek vége lesz.

    3. Az emberek sokkal többet fognak a gépük előtt rohadni ami már önmagában egészségtelen. Továbbá a sok reklámanyaggal amit a fejébe tolnak tovább fokozzák, hogy ő egy engedelmes vásárló legyen. Ahogy észre veszem az embereknek nem az ár számít, hanem , hogy abban legyen a legtöbb giga abban legyen a legtöbb program , az a felhő szolgáltató adja a legnagyobb tárhelyet stb.. A minőség egyre kevésbé számít, manapság a tulajdonság lista a menő. Ez pedig tovább fokozza ezt az esztelen fogyasztást ami jelenleg van a világban.

    Összességében az lenne a jó, hogy ha az olaj eltűnne az energia pedig annyira drága lenne, hogy ne érje meg külföldről idehozni a cuccokat és újra beindulhatnának a helyi manufaktúrák, és minden újra helyben készülne. Ez a globalizált világ ember és környezet ellenes. A gazdag országok kivételével ahol van pénz a szolgáltatásokra a világ többi részén előbb utóbb a mainál is sokkal brutálisabb munkanélküliség lesz. És ez gáz.