• torreadorz
    #6
    "Masreszt az, hogy az emberek hagyomanyos autot vesznek azert van, mert olcsobb es jelenleg meg uzemeltetni is egyszerubb"

    Ez lehet de erre nem lehet tanulmányt építeni. A tanulmány arról szól hogy a jelenlegi (illetve a pár éven belül várható) keretek között mit gondolnak az emberek.

    Persze fel lehetett volna tenni azt a kérdést is hogy "ha ingyen adnák az elektromos autót akkor kérne-e egyet?" aztán kihozni az eredményt hogy mindenki elektromos autót akar, csak lenne nagy kopp az értékesítés során amikor a másfél kétszer drágább autót nem lehet eladni annak ellenére hogy a tanulmány szerint mindenki elektromos autót akar (ingyen) :D

    Amúgy a 30 forintos árad eléggé tévedés. Ugyanis a benzin árának 70%-a jelenleg adó (kb. 250 ft) ami ez esetben kiesne az állami kasszából ami kevesebb villát, kastélyt, foci stadiont (jobb helyeken tőlünk nyugatabbra, orvosi fizetést egészségügyet, minőségi állami rendszereket) jelentene.
    Következésképp pillanatok alatt megemelnék az áram árát 400 ft /kw-ra, meg majd itt is megjelenne az hogyha otthon konnektorra dugod akkor jövedéki adó csalást követsz el stb.

    Úgyhogy _semmivel_ sem lenne olcsóbb fenntartani és üzemeltetni egy elektromos autót ha tömegesen elterjed mert az állam úgyanúgy le akarja húzni róla ugyanazt az adómennyiséget. Lásd még magyaroroszág ahol a napelemre több környezetvédelmi adót raktak mint az ólomakkumlátorra :D ...